Pragnę, aby ciągle wzrastał popyt na japońskie danie narodowe, bo to sprawi, że zwiększy się ilość restauracji, w których serwuje się prawdziwe sushi, czyli danie, które na spokojnie spożyłby rodowity mieszkaniec Japonii. Bo gdyby popyt na sushi nie był duży, zapewne właściciele lokali nie inwestowaliby w choćby oryginalny ryż do sushi, itp. Przynajmniej raz tygodniowo jem sushi – w Warszawie, a więc świetnie zdaję sobie sprawę, że zasadniczo poziom polskiego sushi wzrasta. Umiem rozróżnić pyszne sushi restauracja przeźmierowo od kiepskiego, więc można zaufać mojemu gustowi- tutaj więcej.
Jeśli dopiero zaczynasz własną przygodę z sushi, szczególnie muszą zainteresować Ciebie opinie głodomorów, które są zamieszczane na stronach internetowych. Sam w każdym przypadku zwracam sporą uwagę na to by w żadnym razie nie iść do knajpy, która wedle opinii ludzi nie podaje smacznego sushi. Choć oczywiście staram się zachować niezależność, to nierzadko było tak, że jadłem coś niezjadliwego, a później okazało się, iż w Internecie opinie w żadnym razie nie były korzystne. Chciałbym również powiedzieć, że w dalszym ciągu odpowiednia knajpa serwująca sushi jest w stanie zarobić niezłe pieniądze, tamta strona więcej na ten temat.
A więc jeżeli poważnie zastanawiasz się nad otworzeniem restauracji z sushi, to bez dwóch zdań powinieneś podążać za własnymi marzeniami. Ostrzeżenie – pożywianie ludzi, zwłaszcza fanów sushi, nie jest lekkie. Sushi sporo kosztuje, to nie hamburger w budce. Klienci mają prawo prawo do tego, aby sos barbecue, ogólnie wszystkie składowe sushi, były odpowiedniej jakości. No sam powiedz: wydajesz sporą część własnej wypłaty na japońską ambrozję, a dostajesz w zamian niesmaczne jedzenie. Z pewnością nie będziesz usatysfakcjonowany z wizyty w takim przybytku.