Może dotyczyć każdego – wiek bądź płeć nie mają tu najmniejszego znaczenia. Nierzadko bywa mylona z alergią. Teraz staje się coraz bardziej powszechnym problemem.

para

Autor: Viktor Rosenfeld
Źródło: http://www.flickr.com
Specjaliści ostrzegają: liczba ludzi walczących z tą dolegliwością stale wzrasta. Liczby mówią same za siebie: cierpi na nią 75 procent dorosłych i aż 90 procent dzieci. Niejeden dietetyk Wrocław () jest tego świetnym dowodem – ma pełne ręce roboty. Do gabinetów lekarskich na ogół przychodzą pacjenci z dosyć nieswoistymi objawami. Pulsujące bóle głowy, katar, bębnica, zaparcia, wymioty, otyłość, zaburzenia nastroju, trudności z koncentracją, ogólne osłabienie chroniczne zmęczenie, stany depresyjne, trądzik, zapalenie stawów – widać jasno, iż ich „lista” jest nadzwyczaj długa. Powiązanie rzeczonych symptomów z przyjmowaniem pokarmów często oazuje się trudnym zadanierm. Potrzeba ogromnej wiedzy a także intuicji, by stawić mu czoła. Postawienie włqaściwejj diagnozy staje się łatwiejsze, dzięki zastosowaniu odpowiednich narzędzi, którymi są testy na nietolerancję pokarmową.

Nakłaniamy Cię do przejrzenia następnego postu na ten temat – tam wyszukasz dodatkowe wiadomości. Więc idź do serwisu most aet i ciesz się do woli.

Zrobić je można „na własną rękę” w zaciszu domowym albo w gabinecie dietetyka.

Wystarczy jedna próbka krwi, by wykryć podwyższony poziom przeciwciał IgG w reakcji specyficzne pokarmy, takie jak: jak na przykład: baranina, małże, mleko krowie, fasola, orzechy czy papryka. Wystarczy wyeliminować szkodliwe składniki z diety by w znaczący sposób złagodzić przykre objawy nietolerancji pokarmowej.
Author

admin